Vizita delegației din SUA

16.04.19

   În perioada 11-12 aprilie la Chişinău, pentru a participa la forumul de afaceri moldo-american, s-a aflat în vizită o delegație a oamenilor de afaceri din SUA, reprezentanți a 16 companii americane din domeniul energiei, agrobusiness-ului, tehnologiei informației, construcțiilor etc., fiind cea mai mare delegație a companiilor americane, care vizitează Republica Moldova în ultimii 10 ani.

   Forumul de afaceri moldo-american, organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, Serviciul Comercial al Ambasadelor SUA din Moldova, România și Ucraina, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, Camera de Comerț și Industrie a RM, Agenția de Atragere a Investițiilor și Camera de Comerț Americană din Moldova, este o bună oportunitate pentru antreprenorii din ţara noastră dar şi pentru cei din SUA, pentru cunoașterea facilităților fiscale și investiționale din Moldova, stabilirea potențialelor parteneriate între companiile americane și cele moldovenești.

   La 12 aprilie, delegația din SUA, a efectuat o vizită de lucru la Zona Antreprenoriatului Liber ,,Expo-Bussines Chișinău”. Dl Veaceslav Nedelea, Administrator Principal al ZAL ,,Expo-Bussines Chișinău”, le-a vorbit oaspeților despre administrarea si exploatarea suprafetei zonei libere, facilitățile propuse pentru activitatea antreprenorială, desfășurată în zona liberă, în scopul atragerii de capital strain si autohton, pentru introducerea tehnologiilor noi, folosirea eficientă a resurselor nationale și locale. În cadrul vizitei partenerii din SUA au contactat cu administratorii companiilor rezidente a zonei libere.