Extinderea Zonei Antreprenoriatului Liber”Expo-Business-Chișinău”

01.11.18

Extinderea Zonei Antreprenoriatului Liber”Expo-Business-Chișinău”, prin crearea subzonei din or.Sîngera, aduce noi posibilități pentru atragerea investiţiilor şi realizarea proiectelor investiționale. În conformitate cu planul de acțiuni al Administrației Zonei libere pentru perioada octombrie–decembrie 2018, în luna octombrie au avut loc două evenimente de o importanță majoră:

    La data de 2 octombrie 2018 Administrația Zonei Antreprenoriatului Liber “Expo-Business-Chişinău” a organizat un nou concurs de selectare a rezidenților. Au fost desemnate 4 companii cîștigătoare a concursului de selectare a rezidenților cărora le-au fost eliberate Certificate de înregistrare în calitate de Rezident a Zonei Antreprenoriatului Liber ”Expo-Business-Chișinău”.

    La data de 8-10 octombrie 2018, dl Vitalie Rabovila, Administrator Principal Interimar al ZAL ”Expo-Business-Chișinău” și dl Veaceslav Rodideal, Adjunct al Administratorului Principal, au participat la tîrgul EXPO REAL 2018, care se desfășoară anual în orașul german Munchen. Participarea la EXPO REAL Munchen, este o oportunitate considerabilă pentru atragerea investitorilor in domeniul de producere a halelor si ulterior valorificarea spatiilor construite prin indentificarea de potentiali rezidenti. Participarea la eveniment în calitate de co-expozant, alături de Agenția de Investiții, are drept scop promovarea Zonei Antreprenoriatului Liber ”Expo-Business-Chișinău” cu atingerea obiectivului - atragerea investitorilor in Zona Antreprenoriatului Liber ”Expo-Business-Chișinău” și obținerea creșterii indicatorilor de performanță:

    - a volumului exporturilor,

    -a volumului de investiții străine directe,

    - crearea noilor locuri de muncă.

Munchen