Vizita delegației din Republica Populară Chineză

05.04.19

    În perioada 2-4 aprilie 2019, la Chișinău s-a aflat în vizită o delegație de oficiali și oameni de afaceri din Republica Populară Chineză, membri ai Asociației pentru Cooperare Technică și Economică China-Europa (CEATEC) și reprezentanții Comitetului de lucru al Uniunii Europene, afiliat al asociației, oameni de afaceri din Belgia. Urmînd graficul agendei de lucru, la 2 aprilie 2019, reprezentanții celor mai mari companii din RPC, însoțiți de persoane de conducere ale Agenției de Investiții și GIZ, au efectuat o vizită de lucru la Zona Antreprenoriatului Liber ,,Expo-Bussines Chișinău”.

    Delegația Chineză a întrunit factorii de decizie a 15 companii și asociații de anvergură. Printre domeniile de interes ale acestor companii se enumeră: industria farmaceutică și biomedicina, inteligența artificială și tehnologiile lingvistice, industria grea și producerea mașinilor industriale, imobiliare și surse noi de energie, turism și altele.

    Către oaspeți, cu un mesaj de salut, s-au adresat Dl Veaceslav Nedelea, Administrator Principal al ZAL ,,Expo-Bussines Chișinău”, Dna Rodica Verbeniuc, Director al Agenției de Investiții și Dna Neli Sonic, Administrator al companiei ,,Lion-Gri”, rezident al zonei libere. Oficialii chinezi au urmărit un spot video, prezentat de colaboratorii Administrației zonei libere și alte materiale, care relatează despre facilitățile poziționării geografice favorabile a teritoriului zonei libere, rezultatele economice obținute de rezidenți, posibilitățile și potențialul social-economic al zonei libere și a subzonei din or.Sîngera.

   La data de 3 aprilie 2019 Administratorul Principal al ZAL ,,Expo-Bussines Chișinău”, Dl Veaceslav Nedelea și specialiștii Secției relații cu rezidenții și asistență juridică, au participat la Forumul de Afaceri Moldova-China,  organizat de către Agenția pentru Investiții.

Информация