Concursul pentru a deveni Rezident ai Zonei Libere.

02.10.18

2

La data de 2 octombrie 2018, în incinta Administrației Zonei Antreprenoriatului Liber ”Expo-Business-Chișinău”  a avut loc Concursul de  selectare a rezidenților, la care au participat Companiile ce au depus cereri pentru a deveni Rezident ai Zonei libere:

1. ”Equip Test” S.R.L. (Ungaria)

2. Metalica-Zuev” S.R.L.

3. S.C.”Europlas Lux” S.R.L.

4. Î.C.S.”EF-Plast Grup” S.R.L. (Marea Britanie)

 

Comisia, în componența cărora au participat reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Postului Vamal al Zonei libere, reprezentanții Administrației Zonei libere și invitatul special Dl Oleg Cernat, Deputat al Parlamentului Republicii Moldova.

Comisia a examinat minuțios pachetele de acte prezentate de participanți. Totodată au fost discutate proiectele investiționale și beneficiile, care pot fi implementate în activitatea acestora ca Rezident ai Zonei Antreprenoriatului Liber ”Expo-Business-Chișinău”.

Companiile sus-menționate au fost desemnate cîștigători ai Concursului de selectare a rezidenților și le-au fost înmînate Certificatul de înregistrare în calitate de Rezident a Zonei Antreprenoriatului Liber ”Expo-Business-Chișinău”.

Administrația Zonei libere salută alegerea companiei ”Equip Test” S.R.L. de a face investiții în Republica Moldova. Această companie produce echipamente pentru renumite companii din lume, inclusiv pentru compania ”Fujikura Automotive”, ”Sumitomo Electric”, ”Bordnetze”, care își desfășoară activitatea în țara noastră. Prezența locală a companiei ”Equip Test” va deschide următorul nivel de industrializare în Republica Moldova, cu crearea de produse și servicii cu valoare adăugată înaltă în domeniul electronicii, și oferirea a circa 50 de locuri de muncă. Este un bun prilej pentru a asigura încrederea altor companii mari de a investi în Republica Moldova.

Directorii executivi ai companiei, Zoltan Kadar și Csaba Kadar, au subliniat, că au analizat oportunitățile investiționale oferite de țara noastră, pentru a-și dezvolta afacerea, urmare participării lor la forumul ”Moldova Automotive Days 2018”.

În context, oamenii de afaceri au menționat că, compania ”Equip Test” este producător mondial de sisteme de testare și măsurare pentru ”Printed Circuit Boards (PCB’s)” și cablaje. Printre clienții lor sunt Tesla, Continental, Bosch, Siemens, Samsung, Apple, etc. În ultimii ani, ”Equip Test” a inaugurat fabrici de producție în Ungaria, Cehia, Polonia și Serbia și vor continua extinderea producerii și în alte state.

În acest mod ZAL ”Expo-Business-Chișinău” acordă maximă atenție necesităților actuale şi viitoare ale rezidenților (potențiali si actuali), venind în întâmpinarea cerințelor lor, pentru creșterea performanțelor sale şi pentru asigurarea unui nivel ridicat de satisfacție.

1

3

Informație